Cartierul Aviatiei este un cartier cochet situat in nord-estul sectorului 1 din Bucuresti, construit dupa anul 1980, format cu preponderenta din blocuri cu 3 si 4 etaje. Nicolae Ceausescu dorea ca in acest cartier sa locuiasca personalul din cadrul armatei, politiei si aviatiei.
Cartierul Aviatiei se invecineaza la Nord vest cu Cartierul Baneasa, la Sud cu Cartierul Floreasca, la Est cu Cartierul Pipera si la Vest cu Parcul Herastrau si zona de lux din jurul Soselei Nordului. Principalele strazi din acest cartier sunt: Strada Capitan Aviator Alexandru Serbanescu, Strada Nicolae Caranfil, Soseaua Pipera, Strada Smaranda Braescu, Strada Elena Caragiani, Strada Maguricea, Strada General Stefan Burileanu, Strada Feleacu si Strada Borsa. Cartierul Aviatiei se invecineaza cu Bulevardul Barbu Vacarescu, Bulevardul Aerogarii si Calea Floreasca.
La o scurta plimbare prin Cartierul Aviatiei, iti vei da seama imediat ca este un cartier curat, ingrijit si linistit, care iti lasa impresia ca te afli intr-un alt oras decat aglomeratul si galagiosul Bucuresti, datorita faptului ca lipsesc blocurile inalte. Blocurile de aici sunt mici, au 4 etaje si se intind pe suprafete relativ mici. Accesul facil la mijloacele de transport in comun si in special la magistrala M2 (statia de metrou Aurel Vlaicu) face din Cartierul Aviatiei una dintre cele mai apreciate si cautate zone din Bucuresti.
Gradinita cu program normal si prelungit Miniterra se afla in mijlocul Cartierului Aviatiei, respectiv in mijlocul triunghiului format de strazile Nicolae Caramfil, Capitan Alexandru Serbanescu si Soseaua Pipera, la adresa Intrarea Maguricea Noua, nr. 5.
Gradinita Miniterra detine o reputatie excelenta in randul unitatilor de invatamant prescolar din Bucuresti, construita prin daruirea si eforturile sustinute ale unui colectiv didactic minunat si experimentat!
Gradinita Miniterra isi desfasoara activitatea dupa un set de principii care reflecta asteptarile privind ceea ce ar trebui copiii sa stie si sa fie capabili sa faca. Aceste principii sunt definite pentru a sprijini cresterea si dezvoltarea normala si deplina a copiilor de la nastere pana la intrarea in scoala. In aceasta ordine de idei, finalitatile educatiei timpurii au in vedere o abordare holistica, vizand cinci domenii ale dezvoltarii copilului: 1. dezvoltarea fizica, sanatate si igiena personala; 2. dezvoltarea socio-emotionala; 3. dezvoltarea cognitiva si cunoasterea lumii; 4. dezvoltarea limbajului, a comunicarii si a premiselorcitirii si scrierii; 5. capacitati si atitudini in invatare.