cum sa alegi gradinita potrivita pentru copilul tau

Cum să alegi grădinița potrivită pentru copilul tău? Iată câteva sfaturi utile!

Atunci cand vorbim despre gradinita, cu totii stim cat de important este pentru cei mici sa invete sa comunice in cadrul acesteia, sa faca activitati care sa le placa si din care sa deprinda noi aptitudini.

In zilele noastre, multi parinti gasesc dificila alegerea unei gradinite potrivite pentru copilul lor. Acest lucru se intampla pentru ca isi doresc sa identifice gradinita ideala, care sa satisfaca in primul rand toate nevoile copilului, iar ulterior si nevoile lor ca parinti.

Pentru ca decizia sa fie cea potrivita si rezultatele cele asteptate, este indicat sa fie stabilite niste criterii de baza dupa care sa ne ghidam in alegerea unei gradinite preferate. Cele de mai jos sunt printre cele mai importante aspecte de luat in calcul:

1. Lista gradinitelor din aria de interes – Intr-o prima etapa, este util sa se identifice toate gradinitele din apropierea locuintei sau din zona locativa preferata de parinti. Astfel se poate face o prima triere de catre acestia, selectand gradinitele ce sunt de interes. Analiza aceasta poate fi facuta online, intrucat majoritatea gradinitelor dispun de un website ce cuprinde informatii referitoare la program, activitati, cadre didactice, facilitati dar si o galerie foto. Ulterior, aceste gradinite pot fi vizitate de catre parinti, pentru o prima impresie reala.

2. Orarul – Cu totii intelegem ca in zilele noastre poate deveni complicat sa reusim sa petrecem cu copiii tot timpul pe care ni l-am dori, intrucat foarte multi parinti lucreaza pana la orele 18:00 sau chiar mai tarziu. De aceea, este relevant programul de desfasurare al gradinitei. In aceste cazuri, cea mai buna solutie reprezintao gradinita care are un program prelungit.

3. Conditiile gradinitei – Atunci cand vorbim strict de conditii, ne referim in special la calitatea serviciilor si avantajele/caracteristicile spatiilor unde copiii isi desfasoara activitatea zilnica in cadrul gradinitei. Prin acestea intelegem: sala de clasa, dormitorul copilului, sala de mese, spatiile de joaca, atelierele de lucru, dar si spatiile verzi deschise. Acestea trebuie sa fie incapatoare, aerisite si foarte curate tot timpul, atat pentru sanatatea fizica cat si psihica a copiilor.

4. Serviciile de catering – Serviciul de catering este unul dintre cele mai importante aspecte de luat in calcul atunci cand vorbim despre alegerea unei gradinite pentru copilul nostru. Gradinita trebuie sa puna la dispozitie copiilor o gama de meniuri complete din punct de vedere nutritiv si calitativ, intrucat hranirea corespunzatoare a copiilor este un factor crucial pentru cresterea armonioasa a acestora.

5. Cadrele educatoare – Rolul unui educator este foarte important in evolutia copilului. De aceea, inainte de a decide in privinta unei gradinite, este bine sa faci intai o vizita si sa discuti cu directorul si educatoarele gradinitei respective. Astfel, vei afla despre activitatile desfasurate in cadrul gradinitei si daca acestea intalnesc nevoile copilului tau.

6. Oferta educationala – Fiecare gradinita dispune de anumite spatii si facilitati, ce permit a pune la dispozitie copiilor cursuri de balet sau dans sportiv, cursuri lingvistice sau cursuri sportive precum inot ori tenis. In functie de preferintele parintilor si aptitudinile sau dorintele copiilor, fiecarei familii le este recomandat sa aprofundeze oferta educationala inainte de a alege gradinita potrivita pentru copil.

, , , , , , , , , , , , , ,
Meniu