Grădinița de Vară „Călător prin lume” 2024

Bun venit la „Grădinița de Vară – Călător prin lume”, o experiență educațională și distractivă care îmbină descoperirea naturii și creativitatea într-un mod interactiv! ☀️🌿🐓🐐🌍💖

Cu o temă generoasă, fiecare săptămână este o călătorie magică prin universuri fascinante și pline de surprize.

Programul nostru este conceput pentru a oferi copiilor oportunitatea de a se bucura de activități interactive, educative și creative, sub îndrumarea atentă a echipei noastre de profesioniști pasionați de educație și dezvoltare personală a copiilor.

Fiecare săptămână încurajează imaginația, creativitatea și spiritul de aventură al copiilor. De la explorarea naturii și a lumii înconjurătoare, până la experimente științifice și momente de joacă și distracție, ne bucurăm de fiecare oportunitate de învățare și descoperire.

Alăturați-vă nouă în această călătorie extraordinară și oferiți copilului dumneavoastră o vară cu multe amintiri minunate și experiențe educative de neuitat!

Săptămâna „Pădurea fermecată”
🌲🍄🐿️ 25 – 28 iunie, 2024

Explorăm lumea animalelor și a plantelor sălbatice

Ne aventurăm într-o călătorie plină de întrebări și răspunsuri despre animalele și plantele sălbatice. Vom identifica urmele lăsate de animalele pădurii și vom planta semințe, observând cu lupa detalii și schimbări în natură. Prin jocuri și activități interactive de observare și învățare, copiii vor descoperi secretele ascunse ale naturii și vor învăța despre importanța unui ecosistem.
✔️ Excursie în natură pentru a observa și identifica diverse specii de plante și animale.
✔️ Arts and crafts – pictură, colaj, creații inspirate din natură: flori, frunze, animale.
✔️ Construirea unui mic habitat pentru insecte sau păsări folosind materiale reciclabile.
✔️ Jocuri de rol – copiii devin exploratori și descoperă plante și animale imaginare.

Săptămâna „Grădina minunată”
🍆🍅🥕 01 – 05 iulie, 2024

Printre legumele și fructele colorate

În săptămâna „Grădina Minunată”, pornim prin regatul vegetal, printre legume și fructe, trecând de la coloratele grădini de zarzavat, la pomi înfloriți și roade delicioase.
Cu fiecare pas, vom învăța povestea unei plante, de la sămânță până la recoltă, și vom descoperi miracolul culorilor și gusturilor naturii. Prin activități interactive de plantare, culegere și preparare a alimentelor, copiii vor dezvolta nu doar cunoștințe despre nutriție și agricultură, ci și o legătură specială cu natura și bucuria de a explora minunile din jurul lor.
✔️ Vizită la o fermă locală pentru a învăța despre culturile de legume și fructe și procesul de creștere a acestora.
✔️ Activități de gătit sănătos – pregătim gustări și salate folosind legume și fructe proaspete.
✔️ Observarea și clasificarea legumelor și fructelor după formă, culoare și textură.
✔️ Artă din legume și fructe – stampile naturale.
✔️ Mergem la picnic

Săptămâna „Călătorie la fermă”
🚜🐮🐷 08 – 12 iulie, 2024

Întâlnire cu prietenii pufosi și clopoței – 08-12 iulie

Copiii se vor bucura de o experiență fermecată în mijlocul naturii, vor explora farmecul vieții la țară și vor face cunoștință cu prietenii pufosi și jucauși: căluți prietenoși, găinușe gălăgioase , mielușei zglobii. Interacțiunea cu animalele, înțelegerea ciclurilor naturii vor oferi bucuria experiențelor autentice!
✔️ Vizită la o fermă locală pentru a interacționa cu animalele de fermă – vaci, oi, pui, etc..
✔️ Învățăm despre ciclul vieții animalelor – de la naștere și creștere până la producția de lapte sau ouă.
✔️ Activități – crearea de jucării din materiale naturale precum paie, lână sau lemn.
✔️ Jocuri de rol – copiii devin fermieri și exersează diferite roluri.

Săptămâna „Explorând sub apă”
🐠🦞🐬 15 – 19 iulie, 2024

Descoperim peștișorii și algele dansatoare

Călătoria noastră continuă într-o aventură subacvatică, observând spectacolul oceanelor și a apelor dulci, minunându-ne de varietatea incredibilă de creaturi marine, de la peștișori colorați, la alge dansatoare. Copiii vor explora biodiversitatea din mediul acvatic și vor învăța despre ecosistemele subacvatice.
✔️ Pictură și colaj – crearea de tablouri inspirate din lumea subacvatică.
✔️ Construirea unui habitat subacvatic într-un acvariu mic folosind roci, nisip și plante.
✔️ Jocuri de rol – copiii devin scufundători, explorând recifele de corali și adâncurile mării.

Săptămâna „Lumea dinozaurilor”
🦕🦣🦖 22 – 26 iulie, 2024

O aventură printre urși de pluș și fosile misterioase

În săptămâna „Lumea Dinozaurilor„, copiii afla despre fosile misterioase și învață alături de urșii de pluș care îi vor călăuzi în călătoria lor prin trecutul îndepărtat al planetei noastre.
Săpături arheologice, reconstituiri ale unor scene din era dinozaurilor prin jocuri și experimente – sunt doar câteva dintre activitățile care ne vor dezvălui caracteristicile unor creaturi preistorice.
Știință și aventură, sosim!
✔️ Excursie la muzeul de istorie naturală pentru a vedea expozițiile de dinozauri și fosile.
✔️ Micii arheologi sapă în nisip pentru a descoperi comori uitate de vreme și fosile
✔️ Joc de rol

Săptămâna „Călătorie în spațiul cosmic”
🚀👽🛰️ 29 iulie – 02 august, 2024

În căutarea astronauților și a stelelor strălucitoare

Astronauții pornesc în căutarea stelelor strălucitoare! Sistemul solar, constelații, nebuloase, galaxii și fenomene cosmice, iată cum vom antrena curiozitatea în călătoria noastră!
Sistemul nostru solar are opt planete majore: Mercur, Venus, Pământ, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun. Planetele sunt corpuri din spațiu care orbitează în jurul unui soare și au, de asemenea, propria lor atracție gravitațională.
✔️ Construim rachete și avioane din hârtie.
✔️ Pictăm cerul nocturn și meșterim planete, presărând praf de stele și de…zâne!

Săptămâna „Munți și vulcani”
🌋🌄🗻 05 – 09 august, 2024

Descoperim secretele munților

Vom căuta comori ascunse în vârfuri înzăpezite și vom descoperi secretele adâncurilor pământului. Cu ajutorul experimentelor interactive, copiii vor învăța despre procesele geologice care dau naștere munților și vulcanilor, iar apoi vor putea să simuleze erupții vulcanice în propriile experimente științifice! Totodată, vom explora flora și fauna specifică acestor regiuni, de la plante rare până la animale adaptate la condițiile extreme.
✔️ Excursie la Muzeul de Geologie – Descoperim fosile, roci și minerale, învățând despre formarea munților și vulcanilor.
✔️ Experimente – Simulăm erupții, observând procesele geologice.
✔️ Atelier de pictură – Creăm peisaje montane și vulcanice, explorând creativitatea șisprijinind înțelegerea formelor naturale.
✔️ Drumeție în natură – Explorăm un parc sau o zonă montană, observând flora și fauna specifice acestor regiuni.

În săptămâna 12 – 15 august, 2024 suntem în concediu 🙂

Săptămâna „Mijloace de transport”
⛵✈️🚂 19 – 23 august, 2024

Expediții pline de aventuri și mijloace inedite de explorare

Săptămâna aceasta, aflăm despre diferitele modalități de deplasare și învățăm despre importanța și funcționarea acestora. Cum zboară un avion? Ce pot transporta trenurile?
✔️ Atelier de construcție – Copiii vor crea propriile modele de vehicule din materiale reciclabile.
✔️ Joc de rol – Micii exploratori vor deveni piloți, șoferi, marinari și mecanici, exersând diferite scenarii de călătorie.
✔️ Excursie la muzeul trenurilor (CFR).
✔️ Experiment științific – Vom realiza experimente, testând care obiecte plutesc și care se scufundă, învățând astfel despre transportul pe apă.

Săptămâna „Laboratorul de științe”
🧬🔬🧪 26 – 30 august, 2024

Experimente distractive și descoperiri fascinante

În săptămâna aceasta, copiii vor deveni oameni de știință și vor realiza experimente practice și captivante. Observăm curioși fenomene naturale și științifice, în timp ce ne distrăm și descoperim lucruri noi în fiecare zi!
✔️ Explorarea densității – Vom face experimente cu diferite lichide pentru a observa cum se stratifică în funcție de densitate.
✔️ Observăm și documentăm – Copiii vor folosi microscoapele pentru a examina diferite probe și a descoperi lumea microscopică.
✔️ Fabricarea cristalelor – Vom crea cristale colorate și vom învăța despre formarea lor.
✔️ Excursie la Orașelul Cunoașterii.

Săptămâna „Petrecere în Grădina de Poveste”
🪄🔮💎 02 – 06 septembrie, 2024

Jocuri, Premii Surpriză și Distracție

În prima săptămână de septembrie, ne transformăm grădinița într-o Grădină de Poveste, plină de magie și aventuri! Copiii vor avea parte de activități, jocuri, provocări și multe surprize. Vom sărbători sfârșitul verii cu multă voie bună și activități menite să aducă zâmbete pe chipurile tuturor.
✔️ Vânătoare de comori – Vom organiza o vânătoare de comori, iar copiii vor căuta indicii și mici surprize ascunse.
✔️ Atelier de meșteșuguri – Copiii vor crea obiecte de artizanat inspirate din povești, cum ar fi coronițe de flori, baghete magice și măști de personaje.
✔️ Jocuri în aer liber – Vom avea jocuri clasice și moderne pentru a ne distra și a ne mișca.
✔️ Spectacol de păpuși – Un spectacol de păpuși desprinse parcă din povești magice va încânta copiii și îi va purta în lumea basmelor.
✔️ Ziua costumelor – Copiii vor veni îmbrăcați în costumele lor preferate de personaje de poveste și vor participa la un paradă și concurs de costume.

Program

Programul zilnic este de la 08.00 – 18.30.

Activitățile propuse pot suferi modificări și adaptări, în cadrul unei săptămâni. Deasemenea, dacă se impune, săptămânile tematice se mai pot schimba între ele.

Tarif

Tariful este de 750 Lei / săptămâna.

Excursiile de o zi și activitățile cu taxa speciala se vor achita suplimentar, iar costurile acestora vor fi comunicate în avans. Acestea sunt opționale.

Iesirile și excursiile se vor desfășura în funcție de datele pe care le vom găsi disponibile, iar la excursii va fi nevoie de un numar minim de copii pentru ca acestea să aibă loc.

Înscriere telefon

0730 170 389

Înscriere online

    Completati formularul de mai jos pentru a participa la Grădinița de Vară „Călător prin lume” 2024. Va vom contacta ulterior pentru stabilirea tuturor detaliilor. Va multumim!

    Săptămânile dorite

    Meniu